Články blogu

Mobilheim s bezbariérovým přístupem

Obliba mobilních domů stále roste. Díky poměrně nízké ceně, nákladech na provoz, ale také jednoduchostí „stavby“ pomohly mnoha lidem splnit sen o rekreačním objektu. Díky úpravám a zateplení, mohou ale sloužit také celoročně. Může ale mobilheim plnohodnotně využívat i člověk pohybující se na vozíku? 

Číst celý článek...

Zateplení podlah mobilních domů

Zimní měsíce mají svou specifickou krásu. Strávit například vánoce v mobilheimu s výhledem na zasněženou přírodu může být krásným zážitkem. To ale vyžaduje dobré zateplení. A vzhledem k tepelným únikům a zmrzlé zemi je důležité správně zateplit podlahu. Možností zateplení je více, a tak se na ně podíváme podrobněji.

Číst celý článek...

Jak postavit mobilní dům na trvalém travnatém porostu?

Mobilní domy, známé také jako mobilheimy, se stávají stále populárnější možností pro ty, kteří hledají flexibilní a cenově dostupné řešení bydlení. Avšak, při hledání vhodného místa pro umístění mobilheimu se může objevit otázka, zda je možné usadit mobilheim na pozemek, který je označený v katastru jako trvalý travní porost?

Číst celý článek...

Výhody tepelného čerpadla u mobilního domu: Udržitelný a efektivní způsob vytápění

V posledních letech jsou mobilheimy stále populárnější, a to nejen jako dočasné bydlení, ale také jako alternativa k tradičním domům. Díky jejich cenové dostupnosti a rychlému procesu instalace jsou stále častěji vyhledávány jak pro dovolené, tak pro trvalé bydlení. V rámci tohoto trendu se také roste poptávka po udržitelných a efektivních řešeních vytápění. A jedním z takových řešení je tepelné čerpadlo. Proč je doporučujeme a co vám přinese? To se dozvíte v našem článku.

Číst celý článek...