Články blogu

Stavební povolení, ohlášení nebo územní souhlas? Co potřebujete pro usazení mobilheimu

Láká vás pořízení mobilního domu, ale stále si nejste jisti, jaké papírování to obnáší, a především které povolení si musíte před jeho postavením na vlastním pozemku obstarat? Pomůžeme vám udělat si jednou provždy jasno v pojmech stavební povolení, ohláška a územní souhlas, a poradíme vám, který z těchto dokumentů budete potřebovat, jakmile vám váš nový mobilheim začne říkat pane.

Číst celý článek...

Mobilní dům na louce – jde to?

Láká vás představa postavit si mobilní dům v přírodě, v lese, na louce, u řeky, zkrátka kdekoliv, kde uniknete ruchu města? Nízké výdaje, příroda všude kolem… i když je tato představa idylická, realita není tak jednoduchá. Jak tedy postupovat, pokud si chcete postavit mobilheim v přírodě? A jde to vůbec? Poradíme vám.

Číst celý článek...

Mobilní domy do milionu

Průměrná výše hypotéky přesáhla v létě 2021 částku 3 100 000 Kč a velké části obyvatel se sen o vlastním bydlení s narůstajícími cenami nemovitostí pomalu rozplývá. Patříte-li mezi ně, nemusíte se smiřovat s tím, že nikdy nebudete bydlet ve svém, existují i dostupnější varianty vlastního bydlení.

Číst celý článek...

Jak vybrat pozemek pro mobilní dům

Pořízení mobilheimu je skvělou variantou cenově úsporného vlastního bydlení. Výběrem konkrétního modelu však celý proces zdaleka nekončí. Ať už chcete mobilní dům pro rekreační účely, nebo pro celoroční užívání, bude třeba ho někam umístit. Nemáte zatím vybraný pozemek? Poradíme vám, na co se zaměřit.

Číst celý článek...