6 tipů na minimalisticky zařízený mobilheim

Vlastníci mobilheimu často stojí před rozhodnutím, jak svůj domek na kolečkách vybavit útulně a přesto minimalisticky, aby se v něm dalo pohnout a nevzniklo z něj neúhledné skladiště. V dnešním článku vám přinášíme rady a tipy, jak si z mobilheimu vykouzlit příjemný, útulný, a přitom vzdušný domov.

1. Parapet poslouží jako noční stolek

Přesuňte postel v ložnici k oknu a využijte odkládacích ploch, které už v pokoji jsou – jako noční stolek vám výborně poslouží parapet. Díky němu ušetříte drahé desítky centimetrů, které by jinak zabíral objemný noční stolek. Další variantou je pořídit si sklápěcí odkládací stolek, který je přivrtaný přímo do stěny, a když je prázdný, jednoduše ho sklopíte ke zdi.

2. Úložné prostory jsou základ

Nábytku, který šetří prostor, najdete na internetu celou řadu. Využijte možnost skrytého úložného prostoru i v těch kusech nábytku, u kterých by vás to zprvu třeba ani nenapadlo. Jako ideální varianta se nabízí pohovka, postel či lavice s úložným prostorem, možností je ale daleko více.

3. Místo židlí lavice

Velkým problémem bývá jídelní stůl v prostoru, okolo kterého jsou rozestavěné židle nejen pro vás, ale také pro případné hosty. Takové posezení ovšem zabírá v mobilheimu příliš mnoho drahocenného místa. Vyřešit to můžete několika způsoby – tím nejelegantnějším je pořídit místo židlí lavice, na které se vejde více lidí, a navíc vám ušetří spoustu místa. Pokud nečekáte často hosty, můžete stůl přesunout ke stěně, kde nebude překážet.

4. Sklápěcí postel nebo válenda? Proč ne!

Postel se může ukázat jako opravdu tvrdý oříšek, když se snažíte ve vašem mobilheimu utvořit pořádek a dostatek prostoru. Řešení je ovšem nasnadě – pořiďte si místo klasické postele sklápěcí variantu. Ráno ji pak snadno uklidíte a máte najednou prostoru habaděj.

Pokud naopak nehodláte v mobilheimu přímo bydlet, ale chcete ho využít jen občas jako chatu, můžete ke spaní zvolit kvalitní rozkládací pohovku či válendu nebo divan, který je úsporný, ušetří vám spoustu místa a vy se na něm stále pohodlně vyspíte.

5. Zmenšete ledničku

V mobilheimu pravděpodobně nebudete potřebovat plnohodnotnou ledničku s prostorným mrazákem – proto je nasnadě ušetřit prostor právě zde. Pořiďte si menší ledničku, která se vám pohodlně vejde pod kuchyňskou linku. Díky rozšířené síti supermarketů navíc nikdy nebylo jednodušší nakoupit čerstvé potraviny – nemusíte si tedy dělat přehnané zásoby, které stejně nevyužijete.

6. Světlé tóny a zrcadla jsou základ

Pro malý prostor jsou syté a temné barvy zcela nevhodné. Zvolte proto jemnou, světlou variantu, která prostor opticky zvětší. Chybu neuděláte ani například s velkým zrcadlem přes celou stěnu v obývacím pokoji, díky němuž se prostor krásně zvětší. Zároveň vsaďte na akrylový nebo skleněný nábytek, který je prakticky neviditelný a zároveň vysoce praktický. Takový nábytek příjemně splývá se stěnou a opět místnost opticky zvětšuje.

Teď už vám nezbývá nic jiného než se pustit do práce. Přejeme příjemně strávené chvíle se zařizováním vašeho nového mobilheimu. A v případě, že byste potřebovali pomoci s výběrem, ozvěte se nám. Rádi vám pomůžeme a společně zvolíme variantu šitou přesně na míru vašim potřebám.