Stačí vám k bydlení něco malého, ale zároveň nechcete byt?

Rádi byste bydleli v pěkném domečku v klidné lokalitě za městem, ale nechcete investovat miliony do rodinného domu. Na druhou stranu by vám stačil malý byt, o který se nemusíte starat od rána do večera? Zkuste mobilheim..

V posledních letech se 
velkým trendem staly super malé domky. V nich najdete pouze to, co k bydlení opravdu potřebujete a nezaberou více jak 50 m2. Nebudete tedy v domě skladovat zbytečné haraburdí a navíc ušetříte náklady na pozemek. Nejčastěji lidé volí ke stavbě takového domku dřevo. Vznikne tak krásná dřevostavba, která při správné volbě vytápění a zateplení může splňovat normy pasivního domu. A vy tak ušetříte i za energie.

Pokud byste chtěli ke stavbě takového domku najít inspiraci, nasměrujte svůj pohled k Japonsku. Zde kvůli rostoucí populaci a méně místu k bydlení, začali lidé stavět super malé domy. Důvodem jim však nebyla pouze cena za bydlení, ale celkový životní styl. Zbavili se tak přebytečných věcí, které jsou pro ně v životě postradatelné a nalezli tak bydlení čisté a plné harmonie.

S mobilním domem napříč státem?

Další variantou malého bydlení je pořízení mobilheimu neboli domu na kolečkách. Jediné co k takovému domu potřebujete je rovný terén, volnou příjezdovou cestu a přípojky vody, elektřiny a kanalizace. Jak se takový dům umisťuje na pozemek a co dalšího k tomu potřebujete, se dozvíte v našem článku.

Pořízení mobilního domku je mnohem levnější než stavba domu. Pokud přemýšlíte o celoročním bydlení, je potřeba jej správně zaizolovat. Některé domy již v základu obsahují krby či elektrické topidla, díky kterým se nemusíte bát ani tuhé zimy.

Pokud jste však cestovatelský typ a již přemýšlíte, jak s mobilním domkem budete každý měsíc bydlet v jiné části republiky, musíme vás zklamat. Tak jednoduché přemístit mobilheim není, a pro vaše cestování bychom vám raději doporučili obytný přívěs.

Jak velké jsou mobilheimy

V naší nabídce naleznete mobilní domy o velikostech 3+kk a 4+kk. Ty svou plochou nepřesáhnou 41 m2. Nejmenší z námi nabízených domků je WILLERBY HERALD o velikosti 3+kk s plochou 27 m2. Vybaven je obývacím koutem s kuchyňským a jídelním koutem a ložnicí se dvěma lůžky. Samozřejmostí je koupelna se sprchovým koutem a WC. Všechny námi nabízené domy vám navíc po celé České republice dovezeme a umístíme zdarma.

Interiér mobilheimu 3+kk Delta Nordstar

Přemýšlíte nad pořízením?

Ať už přemýšlíte nad klasikou v podobě malé dřevostavby nebo mobilním domem, měli byste si rozmyslet, zda k životu opravdu nepotřebujete zbytečné věci navíc, neboť na ně v tomto obydlí opravdu není místo. Za to v nich prožijete spoustu šťastných chvil plných pohody.