Mobilheim s bezbariérovým přístupem

Obliba mobilních domů stále roste. Díky poměrně nízké ceně, nákladech na provoz, ale také jednoduchostí „stavby“ pomohly mnoha lidem splnit sen o rekreačním objektu. Díky úpravám a zateplení, mohou ale sloužit také celoročně. Může ale mobilheim plnohodnotně využívat i člověk pohybující se na vozíku? 

Mobilní dům pro seniory nebo osoby s postižením

Mobilní domy jsou kompaktní, pohodlné a především modifikovatelné. Nabízejí možnost žít nezávisle a zároveň si užívat domovský komfort. Přístup do mobilheimu stejně jako další prvky je možné upravit tak, aby poskytoval plné pohodlí také lidem se sníženou schopností pohybu.

Nájezdy a plošiny a dveře

Mobilní dům má tu výhodu, že se jedná o jednopodlažní objekt. Osoby s postižením se po něm mohou tedy pohybovat velmi snadno. Jedinou překážkou může být vchod. V závislosti na osazení je nutné k němu přistavit nájezd případně zvedací plošinu. To umožní snadný vstup a výstup z domu i pro osoby pohybující se na vozíku nebo se sníženou pohyblivostí.

Doprava ke dveřím by tedy byla, nyní se podíváme na samotný vchod. Výchozí dveře jsou některých mobilheimů úzké. Podobné dveřím do karavanu. Takovými dveřmi by člověk na vozíku neprojel. Naštěstí i zde je modifikace poměrně jednoduchá. Veškeré dveře se dají rozšířit a osadit širokými, bezprahovými dveřmi.

Nájezdy i dveře se vyrábí z kvalitních materiálů, jsou odolné vůči povětrnostním podmínkám a poskytují bezpečný a pohodlný přístup do mobilheimu.

Bezbariérové sociální zařízení

Klíčovým prvkem pro osoby s postižením je také možnost bezbariérového sociálního zařízení. Tato zařízení lze v mobilheimu přizpůsobit tak, aby poskytovala bezpečný a pohodlný provoz. To zahrnuje vysoké toalety a speciální sprchové kouty se sedátkem a dostatečným prostorem pro pohyblivost.

Umístění na vašem pozemku

Výběr správného umístění pro mobilheim s bezbariérovým přístupem je klíčovým faktorem pro pohodlný život jeho obyvatel. Je třeba zvážit faktory, jako je zpevněná přístupová komunikace, dostupnost veřejné dopravy, blízkost lékařských zařízení a obchodů a podobně. Mobilheim může být výborným řešením pro seniory nebo osoby s postižením, kteří potřebují větší či menší pomoc od svého okolí, zároveň ale touží zachovat si určitou míru samostatnosti a soukromí. V případě patřičných úprav tak mobilní dům nabídne bezpečný, pohodlný a přístupný domov.

Věříme, že teď už jste od svého vysněného mobilheimu jen malý krůček. Chcete si pořídit mobilní domov pro sebe nebo pro vaše blízké? Kontaktujte nás!