Výhody dřevěného mobilheimu

Život v mobilním domku se těší čím dál větší oblibě – a není se čemu divit. Koho by nelákala myšlenka na svobodné, úsporné a cenově dostupné bydlení? Dřevěné mobilní domy se nacházejí ještě o třídu výš než klasické mobilheimy a jsou specifické vysokým standardem bydlení. Dnes se podíváme na výhody investice do dřevěného domku, a na vaše možnosti při vybavování.

Vysoký standard a špetka luxusu

Mobilní domek ze dřeva vám skýtá podobné možnosti jako srub či roubenka, ovšem s veškerým komfortem klasického domu či bytu. Díky použitému materiálu jsou mobilheimy ze dřeva tepelně úsporné a dřevo zároveň slouží jako dobrá základní izolační vrstva.

I ti nejnáročnější zákazníci si u dřevěných mobilních domů přijdou na své. Jednoduché, svobodné a praktické bydlení v mobilheimu se v dnešní době těší vzrůstající popularitě. Máte možnost nechat si mobilní dům obložit zvenku i zevnitř dřevem, čímž dosáhnete značného estetického efektu a zároveň dlouhé životnosti.

Dřevěné mobilní domy lze využít k bydlení po celý rok – pokud si pořídíte vysoce kvalitní mobilheim, vynikající izolace je již součástí pořizovací ceny, v případě cenově dostupnějších domků je třeba zainvestovat do zateplení, aby se vám v něm komfortně žilo po celý rok. Kromě celoročního bydlení ho přirozeně můžete využít i jako sezónní chatu či zahradní domek.

Jaké vybrat doplňky do dřevěného mobilheimu?

Při zařizování dřevěného mobilheimu byste přirozeně měli vycházet jak z prostorových možností a již namontovaného vybavení, tak ze svého vlastního vkusu. Obecně jsou mobilní domy kompletně vybavené, včetně výbavy do obývacího pokoje, kuchyňské linky a koupelny. Mobilní domy mají obvykle topná tělesa (buď plynový krb či elektrický radiátor), díky nimž vám i v zimě bude pěkně teplo. Součástí každého mobilheimu jsou přirozeně zásuvky a jističe, další výbava pak záleží čistě na vás.

Obecně byste měli vzít v potaz zamýšlenou funkci domku – hodláte ho používat jen jako zahradní domek či jako přechodnou chatu na léto? Nebo v něm naopak chcete celoročně bydlet a potřebujete tak veškerý komfort, který vám mobilheim může nabídnout? V případě celoročního bydlení se neobejdete bez dobrého zateplení, které vám ušetří starosti a zároveň nemalé náklady na vytápění.

Pokud se rozhodnete interiér mobilheimu revitalizovat, měli byste vybírat spíše ze světlejších tónů, které prostor prosvětlí a opticky zvětší. Zároveň by měla výbava korespondovat s celým vizuálem domu, pokud jste tedy investovali do dřevěného domku, jistě byste měli vybírat i ze dřevěného dekoru do interiéru. Výbava by měla mít dostatečně nadčasový design a zároveň byla praktická, aby vám dělala radost na dlouhé roky.

Pokud si nevíte rady s výběrem či s možnostmi zateplení, obraťte se na nás. Rádi vám poradíme a pomůžeme vám vybrat to nejlepší řešení.