Výhody mobilních domů

Mobilní domy nejsou vázány na jedno místo. Na umístění nepotřebujete žádné stavební povolení. Bydlet můžete ihned, jak vám dům přivezou na pozemek. Přečtěte si další výhody mobilních domů.

Mobilní domy mají velkou tradici v Americe, u nás v České Republice nejsou příliš známé. Někdo si dokonce pod označením mobilní dům představí klasickou unimobuňku nebo obytný kontejner vhodný akorát na zahradu. Jenže moderní mobilní dům a obyčejná unimobuňka – to je velký rozdíl. Hlavně v komfortu, velikosti, přívětivosti a vybavení.

V kuchyni vám nebude nic chybět

Mobilní dům má nejčastěji obývák spojený s kuchyní, koupelnu a jeden či dva pokoje. Tyto pokoje mají funkci ložnice, jedna bývá vybavena manželskou postelí a druhá má často dvě samostatné postele. Koupelna je zařízena jednoduše, obsahuje záchod, umyvadlo a sprchový kout. Naopak kuchyně bývá vybavena dost slušně, do malého prostoru se vešla kompletní kuchyňská linka s dřezem, sporák a pec na pečení. Nechybí ani mikrovlnná trouba a těch v luxusnějších mobilních domech i myčka nádobí. Obývací pokoj bývá přímo honosný. Najděte v něm velký, pohodlný gauč a někdy také krb. Určitě se najde místo na posezení i pro návštěvu, k obýváku patří i kuchyňský stůl se židlemi.

Bydlet můžete v cuku letu…

Moderní mobilní domy mají dvojitá okna, zateplení a kombinované topení na elektriku a na tuhé palivo do krbu. Některé krby jsou dokonce na plyn, či bioetanol. V mobilním domě dokonce často najdete i klimatizaci, či jiné vybavení. Výhodou mobilního domu je to, že v domě jsou kompletní rozvody topení, vody a elektřiny, zásuvky, světla, skříně. Rozměry takového domu jsou od 3,2 m x 10 m. Samozřejmě jsou i širší a delší domy, případně je možné spojit více domů dohromady. Takový dům mívá od 35 - 50m2 obytné plochy, což se vyrovná malému bytu. Na začátek samostatného bydlení může být mobilní dům tou nejlepší volbou. Vždyť když vám přivezeme mobilní dům, připojíte ho k elektrice, zapojíte vodu, plyn a odpad - můžete začít ihned bydlet. Nic jiného není třeba dělat. Dům je komplet zařízený.

Hlavní výhody bydlení v mobilním domě

Předností tohoto bydlení je fakt, že nepotřebujete žádné stavební povolení a tento dům můžete si dokonce postavit i na místo, kde není povolena výstavba od stavebního úřadu. Druhou nejvýznamnější výhodou je cena. Ta může být při starších domů dokonce do 150 000 Kč! Ty luxusnější jsou dražší, kolem 500 000 korun. Stále je to ale méně než výstavba nového domu, či koupě domu. I mobilní dům můžete v budoucnu snadno prodat, pokud se rozhodnete postavit si vlastní dům.

Pokud máte pomálu peněz a potřebujete řešit bytovou otázku, zkuste se podívat i po nějakém starším mobilním domě z dovozu, určitě neprohloupíte! Může to být rozumnější řešení jako zadlužit se bance na 30 let.

Proč si pořídit mobilní dům?

Mobilní domy nejsou vázány na jedno místo. Na umístění nepotřebujete žádné stavební povolení. Bydlet můžete ihned, jak vám dům přivezou na pozemek. Bydlení v mobilheimu je nízkonákladové. Domy jsou ve většině případů zateplené a mají izolační okna. Pokud ne, nemůžete je využít na celoroční bydlení. Dodatečně se však mobilní domy dají zateplit.

Rozhodli jste se pro Mobilheim?

Pokud se vám tento styl bydlení zalíbil, stačí si už jen zvolit svůj vysněný dům. Můžete si ho postavit na svém, nyní prázdném, pozemku, nebo se jednoduše sbalit a jít na místo, které je vašemu srdci nejbližší.

A pochopíte, že k životu opravdu netřeba mnoho. Domov je přece tam, kde si ho vytvoříte.