Články blogu

Jak se postarat o rodiče a zachovat si soukromí? Mobilní dům jako výměnek

Fungující rodina a zdraví jejich členů se nedá vyvážit ničím na světě, ale stáří je neduh sám o sobě. Naši rodiče i jiní starší příbuzní s přibývajícími léty často potřebují naší péči, nebo alespoň občasnou pomoc. Je správné se o ně postarat, ale zároveň je pochopitelné, že si chceme udržet své vlastní soukromí a nezávislost. Inovativním řešením může být například výměnek ve formě mobilního domu.

Číst celý článek...

Vylepšete si váš mobilheim praktickou terasou

Uvažujete, jak zútulnit mobilheim nebo ho rozšířit o další prostor? Stavba terasy je řešením, díky kterému si vytvoříte pohodlné, praktické a stylové místo pro odpočinek i práci. Co přesně byste měli před stavbou zvážit, a jak postupovat?

Číst celý článek...

Je lepší stavba mobilního domu svépomocí, nebo koupě bazarového?

Pokud toužíte po komfortním a flexibilním bydlení, může být mobilní dům tou pravou volbou. Takový mobilheim lze získat několika způsoby. Kromě koupě mobilheimu na míru můžete pořídit také bazarový, nebo si ho postavit svépomocí. Pomiňme nyní variantu na míru a srovnejme si výhody a omezení, které je třeba zvážit při volbě mezi stavbou svépomocí a bazarovým řešením.

Číst celý článek...

Proč pořídit plastová okna do mobilheimu?

Moderní mobilheimy představují kompaktní a pohodlné stavby pro dočasný pobyt i trvalé bydlení. Důležitým prvkem každého domu, včetně toho mobilního, jsou okna. Výměna stávajících oken u mobilheimu, ať už z důvodů estetických, finančních či jiných, je dobré rozhodnutí. Zde je několik důvodů proč.

Číst celý článek...

Mobilheim s bezbariérovým přístupem

Obliba mobilních domů stále roste. Díky poměrně nízké ceně, nákladech na provoz, ale také jednoduchostí „stavby“ pomohly mnoha lidem splnit sen o rekreačním objektu. Díky úpravám a zateplení, mohou ale sloužit také celoročně. Může ale mobilheim plnohodnotně využívat i člověk pohybující se na vozíku? 

Číst celý článek...

Zateplení podlah mobilních domů

Zimní měsíce mají svou specifickou krásu. Strávit například vánoce v mobilheimu s výhledem na zasněženou přírodu může být krásným zážitkem. To ale vyžaduje dobré zateplení. A vzhledem k tepelným únikům a zmrzlé zemi je důležité správně zateplit podlahu. Možností zateplení je více, a tak se na ně podíváme podrobněji.

Číst celý článek...