Jakou stavbu na zahradu? Mobilní dům!

Mobilní domy se stávají stále populárnější alternativou chat a chalup, ale i stálého bydlení. Těm, kdo hledají flexibilní a útulné řešení pro své víkendové úniky do přírody, nabízí mobilní dům úsporné a ekologické řešení. V čem jsou jeho hlavní výhody a proč si ho vybrat i na vaši zahradu?

Ideální stavba na nestavební pozemek

Jedním z hlavních benefitů mobilního domu je, že nepotřebujete stavební pozemek. Odpadají tak veškeré komplikace spojené s hledáním a zakoupením vhodné parcely. Mobilní dům může být umístěn i na nestavební pozemek, protože se nejedná o stavbu a ani o výrobek plnící funkci stavby. Lze ho totiž poměrně jednoduše přemístit pomocí tahače. Pokud si ho tedy postavíte na zahradě či pozemku, eliminujete náklady a administrativní obtíže. Jen pozor, vyhněte se stavbě doplňkových stavebních prvků, jakými jsou například betonová terasa nebo přístavba. Také pokud chcete dům trvale usadit, budete potřebovat územní souhlas.

Stavební normy se mohou měnit, doporučujeme proto vždy raději ověřit možnost postavení mobilheimu na příslušném stavebním úřadě.

Pohodlný a bezpečný zahradní domek

Moderní mobilní domy jsou navrženy tak, aby poskytovaly veškeré pohodlí a bezpečí, které byste očekávali od klasické chaty. Nejběžnější rozměr těchto domků je 27 m2, což představuje pohodlný komfort ideálně pro 2-3 osoby. Výbava mobilního domu se samozřejmě liší, v závislosti na ceně. Klasický mobilheim má:

  • obývací pokoj,
  • kuchyň,
  • jednu nebo dvě ložnice,
  • koupelnu
  • a splachovací záchod.

Pokud máte na pozemku přístup k vodě a energiím, jednoduše jej napojíte. Mobilní dům můžete vybavit také různými bezpečnostními prvky, jako jsou alarmy či kamerové systémy, což vám poskytne pocit bezpečí i v odlehlých lokalitách.

Celoroční využití

Jedním z největších benefitů mobilního domu je jeho schopnost poskytnout komfortní bydlení po celý rok. Mobilheimy bývají vybavené topným tělesem (např. elektrickým radiátorem), které vás dokonale zahřeje. Díky moderním izolačním materiálům a technologiím je možné udržovat stabilní teplotu uvnitř domu i v extrémních podmínkách. To znamená, že si můžete užívat krásy přírody nejen během léta, ale i v chladnějších měsících.

Základ stavby a další využití mobilheimu

Investice do mobilního domu není pouze krátkodobým řešením pro vaše víkendové úniky, ale může být také klíčem k budoucímu rozvoji vaší zahrady či pozemku. Mobilní dům vám umožňuje flexibilně plánovat a přizpůsobovat své potřeby. Pokud se změní podmínky a váš pozemek se stane stavebním, může být prvním krokem k stavbě trvalého domu. Lze jej také snadno přemístit, prodat, nebo ho využít jako ubytování pro návštěvy či pronájem. Tím získáváte nejenom okamžitý prospěch z pohodlí mobilního bydlení, ale také dlouhodobou investici.

Podívejte se na nabídku našich mobilních domů. Případně nás kontaktujte. Rádi vám poradíme.