Články blogu

Na co si dát pozor při koupi mobilheimu? Rady pro úspěšný nákup

Mobilheimy jsou stále oblíbenější volbou pro ty, kteří hledají cenově dostupné a flexibilní řešení bydlení nebo místa k rekreaci. Když zvažujete koupi mobilheimu, ať už nového, či ojetého, je důležité si uvědomit, že s ní mohou být spojená určitá rizika. V tomto článku vám ukážeme, na co si dát pozor, abyste při koupi mobilheimu ušetřili peníze, čas i nervy.

Číst celý článek...

Jak na hypotéku a financování mobilních domů?

Vlastní bydlení za cca 200 000 Kč? Pokud máte místo, kam mobilní dům umístit, stačí vám poměrně nízká částka na to, aby se váš sen stal skutečností. Ne každý má ale na účtu statisíce nebo možnost půjčky od rodiny. Jak tedy získat prostředky na nákup nového či bazarového mobilheimu, když úspory nestačí? Možností je dost, je ale potřeba si pečlivě vybírat.

Číst celý článek...

Krbová kamna do mobilheimu: co je třeba vědět?

Zima je tady a ať už vám váš mobilní dům slouží jen jako dočasné útočiště, nebo ho obýváte celoročně, určitě je vám jasné, že bez občasného přitopení to nepůjde. Proti plísni i studeným nohám pomůže například pořízení krbových kamen. Jaké náležitosti je při jejich výběru a instalaci nutné dodržet?

Číst celý článek...

Stavební povolení, ohlášení nebo územní souhlas? Co potřebujete pro usazení mobilheimu

Láká vás pořízení mobilního domu, ale stále si nejste jisti, jaké papírování to obnáší, a především které povolení si musíte před jeho postavením na vlastním pozemku obstarat? Pomůžeme vám udělat si jednou provždy jasno v pojmech stavební povolení, ohláška a územní souhlas, a poradíme vám, který z těchto dokumentů budete potřebovat, jakmile vám váš nový mobilheim začne říkat pane.

Číst celý článek...

Mobilní dům na louce – jde to?

Láká vás představa postavit si mobilní dům v přírodě, v lese, na louce, u řeky, zkrátka kdekoliv, kde uniknete ruchu města? Nízké výdaje, příroda všude kolem… i když je tato představa idylická, realita není tak jednoduchá. Jak tedy postupovat, pokud si chcete postavit mobilheim v přírodě? A jde to vůbec? Poradíme vám.

Číst celý článek...