Jak na hypotéku a financování mobilních domů?

Vlastní bydlení za cca 200 000 Kč? Pokud máte místo, kam mobilní dům umístit, stačí vám poměrně nízká částka na to, aby se váš sen stal skutečností. Ne každý má ale na účtu statisíce nebo možnost půjčky od rodiny. Jak tedy získat prostředky na nákup nového či bazarového mobilheimu, když úspory nestačí? Možností je dost, je ale potřeba si pečlivě vybírat.

Hypotéka? Jak kdy

I když už hypotéky nejsou kvůli narůstajícím úvěrovým sazbám tak výhodné, jak bývaly, stále jde o nejčastější způsob, kterým lidé financují svoje bydlení. Některé banky však hypotéky na mobilheimy neposkytují, protože se nejedná o nemovitost v pravém slova smyslu. Pomoci může zkoulaudování a splnění zákonných podmínek, jako je napojení na odpady a stavební povolení. Jiným bankám stačí přiložit k žádosti o hypotéku územní souhlas. Než se pustíte do žádosti, zjistěte si podmínky u konkrétních bank, ať zbytečně neplýtváte časem. Ručit můžete například pozemkem nebo nemovitostí.

Nedosáhli jste na hypotéku? Alternativou může být takzvaná americká hypotéka nebo úvěr ze stavebního spoření. A jestli nevyšlo ani to, nezoufejte, existují i jiné možnosti.

Financování pomocí nebankovních společností

Většina společností, které mobilheimy prodávají, vám nabídne konkrétní variantu financování, se kterou mají mnohaleté pozitivní zkušenosti. Pomohou vám zprostředkovat schůzku a domluvit podmínky získání půjčky. Pravděpodobně přeplatíte o něco více než u klasické hypotéky, podmínky získání potřebné částky bývají ale zpravidla méně přísné.

V naší firmě nabízíme klientům financování prostřednictvím společnosti ESSOX s.r.o., která si za dobu své existence získala pozici jedné z nejvýznamnějších nebankovních společností. Úvěr vám vyřídíme hned a za dobrých podmínek. Žádost se podává online a vyhodnocená je během několika minut. Podle svých možností si zvolíte množství splátek od 18 do 72 měsíců - úvěr můžete dokonce po dohodě s poskytovatelem předčasně splatit.

Jaké podmínky musíte pro získání financování splňovat?

Nárok na financování máte, pokud splňujete jeden z těchto bodů:

  • Jste občan ČR starší 18 let, s trvalým příjmem ze zaměstnání,
  • jste důchodce,
  • jste rodič na mateřské dovolené, pobírající příspěvek z péče za osobu blízkou,
  • jste OSVČ (fyzická osoba) podnikající déle než 3 měsíce,
  • jste právnická osoba podnikající minimálně 1 rok.

V případě zájmu o tento způsob financování je potřeba si připravit následující doklady:

  • Občanský průkaz a druhý doklad totožnosti (řidičský průkaz, cestovní pas, rodný list).
  • Zaměstnanec: potvrzení příjmu, potvrzení adresy (formou jakékoliv faktury za energie, nájem, telefon, nebo výpisu z bankovního účtu).
  • Fyzická osoba, podnikatel, OSVČ: živnostenský list, kopie potvrzeného posledního daňového přiznání, potvrzení adresy (formou jakékoliv faktury za energie, nájem, telefon nebo výpisu z bankovního účtu).
  • Právnická osoba: kopie potvrzeného posledního daňového přiznání, výpis z obchodního rejstříku, potvrzení adresy (formou jakékoliv faktury za energie, nájem, telefon nebo výpisu z bankovního účtu).
  • Důchodce: potvrzení o příjmu (výplatní doklad o důchodu), výměr důchodu, potvrzení adresy (formou jakékoliv faktury za energie, nájem, telefon nebo výpisu z bankovního účtu).
  • Rodič na mateřské dovolené: oznámení o přiznání rodičovského příspěvku, doklad pro ověření adresy (formou jakékoliv faktury za energie, nájem, telefon nebo výpisu z bankovního účtu).

Pokud máte jakékoliv dotazy týkající se financování nebo si chcete prohlédnout nabídku aktuálně dostupných mobilheimů, navštivte naše webové stránky, zavolejte nám nebo rovnou přijeďte. Rádi se s vámi osobně setkáme a najdeme pro vás ideální bydlení!