Tipy na rekonstrukci a vybavení mobilhaimu

Mobilní dům nabízí s trochou kreativity stejné možnosti jako rodinný domek. Romantické domky na podvozku jsou velice oblíbenou alternativou k chatám a chalupám, ale také k plnohodnotnému bydlení v cihlovém domě či bytě. Není se čemu divit – mobilheimy člověku nabízí svobodu a zároveň dostatek prostoru za cenově příznivých podmínek. V dnešním článku vám přinášíme tipy a triky na moderní vybavení interiéru mobilního domu, spolu s vychytávkami na to, jak nejefektivněji využít omezený prostor.

Chytré úložné prostory

Pokud se obáváte, že v mobilhaimu budete mít nedostatek úložného prostoru, kam byste mohli elegantně ukrýt potraviny, nářadí a další nezbytnosti, je řešení nasnadě. Mobilní domy ve své základní výbavě přirozeně určité úložné prostory nabízejí (poličky, skříňky v kuchyni atp.), pokud ale potřebujete jejich repertoár rozšířit, není nic jednoduššího, než vybudovat extra prostor ve stěnách či podlaze. Do nově vzniklého prostoru můžete uložit jak ovoce a zeleninu, tak například lahve s vínem, nářadí, kabely či drobnosti, které příliš často nevyužíváte.

Při rekonstrukci si dále můžete obývací prostor v mobilheimu zařídit sedačkami, které již mají úložné prostory v sobě zabudované. Díky tomu vám vznikne perfektní místo na uložení extra ložního prádla, dek či polštářů. Pokud nutně nepotřebujete další místo na spaní, které se vytvoří z rozložení pohovky, je investice do takovéhoto úložného prostoru efektivním řešením nedostatku místa.

Jak vyřešit prostor na spaní?

Pokud si pořizujete menší mobilní domek, je vždy vhodné zvážit, jak naložit s prostorem v ložnici. Ideálním řešením se může ukázat moderní výklopná postel, kterou si vždy složíte jen na spaní a ráno ji pak uložíte zpět do stěny. Díky tomu si vytvoříte spoustu místa, které by jinak permanentně zabírala postel s rámem.

Další možností, jak vyřešit spací prostor, je udělat letiště u stropu, přičemž ve spodní části si můžete zřídit např. kancelář či uložit komodu. Variantou může být také vyvýšená postel už např. se zabudovaným stolem ve spodním patře.

Minimalistické prvky, světlé barvy

Pokud se rozhodnete zrenovovat či nově vybavit svůj mobilhaim, vsaďte na světlé a spíše neutrální barvy. Chybu neuděláte s doplňky ze světlého dřeva, jako například z oblíbeného bambusu, případně také z borovice, jasanu, lípy, či jedle. Světlé barvy prostor opticky zvětší a udělají ho vzdušnějším. Základní vybavení mobilního domku je obecně záhodno vybavit v neutrálních barvách, u konkrétních doplňků se ale nemusíte bát experimentovat a vtisknout tak prostoru svůj osobitý styl. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Pokud byste chtěli poradit s výběrem vhodného mobilního domu přímo pro vás, obraťte se na nás. Rádi vám pomůžeme vybrat to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.